Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Tjeckien till riktigt bra priser!

Prag

Prag är Tjeckiens huvudstad och största stad med ca 1,2 miljoner invånare. Det är en av Europas mest besökta städer, och det är inte svårt att förstå varför.

Staden ligger vid floden Moldau i centrala Tjeckien, människorna är trevliga, staden är lätt att ta sig runt i, här finns mycket att se, och god mat (och dryck). Dessutom är prisnivån låg.

Karlsbron i Prag

Karlsbron i Prag. Foto: "fklv" (CC BY-SA 2.0)

Resa till Prag

Enklast sättet att resa till Prag är med flyg. Det finns goda flygförbindelser mellan Skandinavien och Prag. Ta gärna del av våra tips för att hitta din resa.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Prag. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Bland Prags museum finns bland annat ett Mozart-museum, ett judiskt museum och ett museum om kommunismen. Det största museet är dock Nationalmuseet, med stora samlingar inom en rad områden.

Sevärdheter

Karlsbron är förmodligen en av världens mest kända broar, och det är kanske det byggnadsverk man främst förknippar med Prag. Fler sevärdheter är Pragborgen, klocktornet från 1500-talet och en kyrka full med skelett..

Shopping

Shopping i Prag? Om man går utanför de stora shoppinggatorna finns ett par marknader man kan fynda i (även om det i ärlighetens namn säljs en hel del skräp också).

Mat och dryck

Den tjeckiska ölen är vida känd, liksom ett flertal maträtter. För alla intresserade av mat och dryck är det en självklarhet att prova på den tjeckiska rätterna på hemmaplan. Ät inte till du spricker!

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Prag med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Prag? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Prag.

Dagens v?der, Prag

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
7 ?C

Länktips för bokning av resor till Tjeckien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Tjeckien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!