Ta sig runt

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Att ta sig runt i Prag är inte så svårt som man kan tro. Att gå till fots är ett bra sätt då man också får njuta av alla vackra byggnader och Prags underbara omgivningar. Men om man inte vill promenera så är kollektivtrafiken också riktigt bra i Prag.

Bra utbyggd kollektivtrafik

Kollektivtrafiken byggs ständigt ut och förbättras i Prag, vilket inte minst är bra för turister eftersom det då blir fler linjer, fler hållplatser och fler stationer, så att man enkelt kan komma precis dit man vill bege sig. Överhuvudtaget är kollektivtrafiken riktigt bra till och från stadens sevärdheter. I Prag kan man framförallt välja mellan buss, tunnelbana, taxi och spårvagn. När det gäller taxi så är detta såväl bekvämt som billigt. Men det är viktigt att komma överrens om priset redan när man sätter sig i bilen. Tunnelbana är ett snabbt och effektivt säkert att resa inom Prag på. Det finns tre linjer (A – Grön, B – gul och C – röd) och tillsammans finns 54 stationer. Spårvagn går lite långsammare att åka, men det är å andra sidan ett bra sätt att se mycket av staden på. Bussarna körs främst i stadens utkanter och mellan förorterna.

Undvik att åka svart

Det är enkelt att hitta buss- och spårvagnshållplatserna i Prag, men metrostationerna ligger lite mer gömda. Det gäller att hålla utkik efter en grön skylt med ett stort M på. Då vet man att det inte är alltför långt till ingången. Man måste köpa biljett innan man åker och sedan stämplar man den i speciella maskiner precis innan man stiger på. Biljetterna gäller för all kollektivtrafik i staden. Det finns speciella turistbiljetter som gäller exempel 24 timmar, en vecka eller en månad. Vid många stationer finns det bemannade biljettluckor och där kan man ta reda på vad som gäller i kollektivtrafiken och få en karta med alla hållplatser och stationer. Det görs täta biljettkontroller och böterna är väldigt höga och måste dessutom betalas direkt på plats, så det är sällan värt att åka svart i Prag.

Dagens v?der, Prag

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
7 ?C

Länktips för bokning av resor till Tjeckien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Tjeckien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!