Shopping

Vi höjer kvaliteten! Denna sida genomgår just nu en st?rre granskning med syfte att göra den här reseguiden bättre.

Prag är en trevlig stad att shoppa i, men priserna på exempelvis kläder skiljer sig inte så hemskt mycket från de vi har här i Sverige. Däremot skiljer sig förstås utbudet sig åt och det kan vara roligt att handla kläder som inte alla andra har. Förutom kläder bör man undvika att handla hemelektronik och cd-skivor i Prag eftersom de oftast importeras och inte heller blir särskilt billiga. Tjeckiskt hantverk och andra föremål kan man däremot få tag på till bra priser. Dit hör bland annat glasföremål och kristallföremål som är av hög kvalitet men till låga priser. Träleksaker är en specialitet bland Tjeckerna och roligt för oss svenskar att köpa med hem till nära och kära. Granat- och bärnstenssmycken är andra saker som man kan köpa billigt i Prag.

Shoppa kläder

De flesta stora modehusen och klädaffärerna hittar man kring Vaclavtorget. Längst ner på torget finns gatan Na Prikope som sägs vara en av de bästa shoppinggatorna i staden. Strax utanför Prags centrum finns gott om stora shoppingvaruhus där man hittar kläder i västerländsk stil. Man kan åka tunnelbana dit och det finns många affärer att strosa runt bland. Vid tunnelbanestationerna Ladvi, Chodov, Flora och Zliclin finns flera stora varuhus. På varuhusen finns affärer som H & M, Zara och Q & A. På de flesta varuhus finns också en biograf och flera olika restauranger och cafeer att välja bland. Ett köpcentrum håller också på att byggas på Namesti Rebulikly och det kommer att bli det största och mest centrala i Prag.

Traditionell marknad

För att uppleva något annat än stora varuhus bör man bege sig till marknaden i Holesoviceområdet istället. Där kan man hitta allt man kan tänka sig. Till marknaden beger sig Prags lokalinvånare själva för att handla, så det är inte någon typisk turistmarknad som man kan hitta på charterresemål. Ett besök på marknaden rekommenderas oavsett om man är intresserad av att shoppa eller inte, för det är en upplevelse i sig bara att titta runt bland alla de olika saker som finns där och känna atmosfären. Marknaden öppnar redan 6 på morgonen och är öppen ända till 17. En annan marknad som inte är lika stor, men ändå värd ett besök är Havelsky Trh som ligger i gamla stan.

Mat och dryck

Tjeckien är kända för såväl sin öl som sitt vin. Prova gärna olika sorter och köp med dig några hem också. Förutom öl och vin har tjeckerna också en mycket god likör vid namn Becherovka. Den påminner om smaken av pepparkakor och väcker julkänslor hos de flesta svenskar. Ett perfekt julklappstips till släkt och vänner där hemma. Tesco är ett varuhus som ligger mitt i centrala Prag och där kan man passa på att handla tjeckiska livsmedel.

Handla svenskt

Prag har faktiskt två stycken IKEA-varuhus, vilka kan vara roliga att besöka, inte minst om man stannar i Prag en längre tid eftersom man då kan köpa svenska prylar och livsmedel. Där finns exempelvis äkta svensk mat, men också sådant som kanelbullar, chips, Kalles kaviar, torkat renkött och svensk vodka – helt enkelt allt det som man kan tänkas sakna när man befinner sig utomlands. Båda varuhusen hittar man vid slutstationerna på de gula tunnelbanelinjerna.

Loppmarknader

Du som vill ha något unikt bör bege dig till någon av stadens stora loppmarknader och affärer för begagnade varor. Där kan man hitta allt från kläder till lampor och möbler. Chansen att göra ett och annat spännande fynd är stor. Om du gillar second hand kläder så är Myrnix Tyrnix en butik värd ett besök. Där finns mycket 60- och 70-tals kläder till bra priser.

Dagens v?der, Prag

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
7 ?C

Länktips för bokning av resor till Tjeckien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Tjeckien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!